Pannenkoeken (suikervrij)

Ingrediënten

  • 200g bloem
  • 500ml melk
  • 3g sucralose
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels maïsolie of gesmolten boter

Bereiding

Doe de bloem, samen met een snuifje zout en de sucralose in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erin.

Voeg ongeveer de helft van melk toe en begin het deeg te kloppen met de garde of de handmixer.

Giet dan de maïsolie of gesmolten boter erbij, samen met de rest van de melk.

Roer of mix het beslag, tot er geen klontjes meer zijn.

Laat het beslag eventueel een half uurtje rusten. Dan bakt het makkelijker. Heb je geen tijd, dan is dit niet noodzakelijk voor een lekkere pannenkoek.

Verhit een ingevette pannenkoekenpan (antikleefpan) en giet met een pollepel het beslag erin.

Zodra het deeg bovenaan niet meer vochtig is, draai je de pannenkoek om, om de keerzijde te bakken.

Tip : eet de pannenkoeken met gebakken appeltjes of suikerarme confituur.

http://www.canderel.be/recepten/pannenkoeken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *